Routebeschrijving,
naar en van EMMA

[ stadsbus | lopend of per fiets | per auto | routeplanners ]

Post-, Loop- & Fietsadres:
EMMA, Cremerstraat 245, 3532 BJ Utrecht
(ingang tegenover Cremerstraat 222)

Adres voor routeplanners: Cremerplein te Utrecht of postcode 3532BX


A. per openbaar vervoer: vanaf Utrecht CS, busstation.

 1. Neem lijn 5 richting Kanaleneiland (via Oog in Al). ( Bij uitgang Utrecht CS richting Centrum/Hoogcatharijne direct linksaf naar beneden gaan. Ongeveer de laatste halte op het busperron) (Het is ook mogelijk Stadsbus 28 richting Vleuten of Bus 37 richting Maarsen Station te nemen).
 2. Uitstappen bij de tweede halte "Hasebroekstraat" (na 3 minuten).
 3. Hasebroekstraat uitlopen totdat je op het Cremerplein komt met aan de overkant een garage tegen de spoorbaan aan. Het Cremerplein lijkt overigens meer op een plantsoen met speeltoestellen en zitjes.
 4. Rechts van de garage de Cremerstraat inlopen, dus met de spoorbaan aan je linkerhand. Daar zie je eerst een braakliggend terrein met veel hoge bomen en dan de ingang naar het EMMA terrein met twee gebouwen aan weerszijden van een grasveld met een wapperende blauwe VN-vlag.

B. Lopend vanuit Utrecht CS: 10-15 minuten.

 1. Neem in de Stationshal van Utrecht CS de uitgang Jaarbeurszijde, en loop het Jaarbeursplein - een voetgangersplein vol fietsen - over totdat je bij een brede straat komt. Dat is de Croeselaan. De Croeselaan loopt parallel aan het spoor. Om bij de Jaarbeurs te komen, moet je de Croeselaan oversteken; NIET doen!
 2. Rechtsaf langs de Croeselaan lopen of fietsen. Als je de neiging krijgt als fietser mee te buigen naar rechts, NIET doen, maar vanaf hier alle dwarsstraten oversteken die je maar tegenkomt en rechtdoor lopen of fietsen. Zodoende steek je eerst de trambaan over en ga je de Damstraat in. Dan steek je de Kanaalstraat en de Vleutenseweg over. Deze laatste dwarsstraat is zeer breed.
 3. Dan heb je de keus ofwel doorlopen totdat je tegen de spoorbaan aanloopt, of wel de Vleutense weg aflopen naar links aan de rechterkant totdat je na een bouwterrein (Dichtershof) aan de rechterkant bij een bushalte schuin af kunt slaan naar rechts. Dat is de Hasebroeklaan. Loop die uit tot op het Cremerplein en dan als hierboven bij A.3 & A.4
 4. Steek je echter door tot aan de spoorbaan, (volg gele lijn op kaarthierboven) dan zit je direkt al op de kop van de Cremerstraat. Die uitlopen (linksaf) totdat je het onderstation van de NS aan de rechterkant ziet tussen straat en spoor. Direkt daarnaast ligt het EMMA pand, Cremerstraat 245 (ingang tegenover Cremerstraat 200-222).

C. per auto van buiten de stad:

waarschuwing: bestaande routeplanners (zie bv. www.anwb.nl en www.routenet.nl )geven bij EMMA niet de juiste route wanneer EMMA's postcode als eindbestemming gebruikt wordt. De routeplanner van de ANWB geeft alleen vanuit Zwolle en Amersfoort een correcte weg naar het Cremerplein vanuit het centrum van Utrecht.

Gebruik daarom niet het EMMA adres, maar het Cremerplein te Utrecht als eindbestemming (bv. postcode 3532BX )

Per auto kun je EMMA bereiken in 3 stappen:

 1. Vanuit buiten de stad of vanuit het Centrum naar de Vleutenseweg. (Zie hieronder bij Naar de Vleutenseweg )

 2. Van de Vleutenseweg naar het Cremerplein, en daar de auto gratis parkeren. (Zie hieronder bij Per auto naar EMMA vanaf de Vleutenseweg)

 3. Van het Cremerplein 150 meter wandelen naar EMMA en genieten van de rust in de straat.

Voor parkeren is het Cremerplein de beste plaats.
Net als bij EMMA, geen parkeergelden.
Parkeren op het Cremerplein voorkomt overlast in de woonbuurt, vooral bij weggaan.

 1. Zorg dat je Utrecht via de Vleutenseweg binnenkomt. Dat is vanaf de A2 afslag 7 naar Utrecht West. Vanaf Arnhem, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag etc. eerst via Oudenrijn de A2 op richting Amsterdam. Alleen vanaf Hilversum en Amersfoort is een andere route binnendoor handiger. Raadpleeg voor dat deel eventueel een routeplanner als www.anwb.nl en gebruik het Cremerplein (zonder huisnummer) of de postcode 3532BX als bestemming..
 2. Na 1200 m zijn er stoplichten bij een kruispunt richting Zuilen (links) en Oog en Al (rechts). Zie onder voor allerlei plattegronden. Dit kruispunt oversteken en dan zit je op de Vleutense weg, een brede straat met twee vrije busbanen. Vrij snel zie je aan de linkerkant een groot plantsoen, het Majellapark. Direkt daarna bij de stoplichten linksaf, en dan direkt weer naar rechts de Jaffastraat in. Passeer drie dwarsstraten aan de linkerkant, en ga de vierde schuin links in. Dat is de Van Koetsveltstraat. Rij die uit totdat je op het Cremerplein komt. De ingang van de Cremerstraat is precies aan de andere kant. Het Cremerplein is overigens eerder een plantsoen met zitjes en speeltoestellen. Rij daaromheen, en parkeer daar ergens de auto.
 3. Wandel dan de Cremerstraat in richting Centrum, de spoorbaan moet je dus aan de linkerhand hebben. Na 150 meter tegenover nrs. 220-210 ligt het EMMA-terrein met daarop een groot grasveld, veel geboomte en twee panden achter een zilverkleurige toegangspoort.

 

Vanaf de A2 en de A27 naar de Vleutenseweg

(alle kaartjes zijn overgenomen van de ANWB routeplanner op www.anwb.nl met bestemming 3532BX )

Vanaf de A2:
uit Amsterdam
, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, 's Hertogenbosch, Rotterdam, Gouda en Den Haag en BelgieUit Amsterdam op de A2 Afslag 7 Utrecht-West nemen, en dan achtereenvolgens de aanduidingen [Oog in Al] en [Lage Weide Oog in Al ] en [Oog in Al Zuilen] volgen.

Vanaf Arnhem bij knooppunt Oudenrijn rechts aanhouden op A2/E35\Rijksweg A2 richting Amsterdam en volg dan bij Afslag 7 Utrecht-West de aanduidingen [ Lage Weide Oog in Al Zuilen Vleuten Zullen ].

Vanaf Belgie, Eindhoven en 's Hertogenbosch: bij Everdingen (Vianen) de A2 nemen naar Amsterdam, op de A2 na Oudenrijn Afslag 7 Utrecht-West nemen en de aanduidingen [ Lage Weide Oog in Al Zuilen Vleuten Zullen ] volgen.

Vanaf Rotterdam, Gouda en Den Haag bij Oudenrijn de A2 op richting Amsterdam nemen en volg dan bij Afslag 7 Utrecht-West de aanduidingen [ Lage Weide Oog in Al Zuilen Vleuten Zullen ] volgen.

Na afslag 7 op de A2:

 1. Na 1200 m buigt de weg van de spoorbaan af en zijn er stoplichten bij een kruispunt richting Zuilen (links) en Oog en Al (rechts) Op het kaartje is deze kruisende weg aangegeven als Lessinglaan - Cartesiusweg. Dit kruispunt oversteken en dan zit je op de Vleutense weg, een brede straat met twee vrije busbanen.
 2. Vrij snel zie je aan de linkerkant een groot plantsoen, het Majellapark.
 3. Direkt daarna bij de stoplichten linksaf, en dan direkt weer naar rechts de Jaffastraat in.
 4. Passeer drie dwarsstraten aan de linkerkant, en ga de vierde schuin links in. Dat is de Van Koetsveldstraat. Rij die uit totdat je op het Cremerplein komt.
 5. De ingang van de Cremerstraat is precies aan de andere kant. Het Cremerplein is overigens eerder een plantsoen met zitjes en speeltoestellen. Rij daaromheen, en parkeer daar ergens de auto.
 6. Wandel dan de Cremerstraat in richting Centrum, de spoorbaan moet je dus aan de linkerhand hebben. Na 150 meter tegenover nrs. 220-210 ligt het EMMA-terrein met daarop een groot grasveld, veel geboomte en twee panden achter een zilverkleurige toegangspoort.
 7. Als je de afslag bij C (Majellapark )mist, kun je ook nog de route bij A nemen vanaf de Vleutenseweg en na een klein omweggetje via de Hasebroekstraat op het Cremerplein komen.

Vanaf de A27: Hilversum en Amersfoort naar de Vleutenseweg

   

Vanaf Hilversum en A27 buitenom

waarschuwing: de afslag vanaf Vleutenseweg naar Cremerplein (bij rode vlag) is foutief aangegeven. Zie hieronder voor de mogelijke afslagen vanaf de Vleutenseweg.

Vanaf Amersfoort en A27 binnendoor

Dit is de enige weg die helemaal goed wordt aangegeven in de ANWB routeplanner.

Per auto naar EMMA vanaf de Vleutenseweg...

   


Het centrum van Utrecht ligt rechts van dit kaartje, afslag 7 op de A2 links van dit kaartje.

EMMA lig op nevenstaand kaartje aan de rechter kant bij E langs de spoorbaan en is per auto alleen vanaf het Cremerplein te bereiken.

Op het Cremerplein kun je alleen komen vanaf de Vleutenseweg via de afslagen

 1. Busken Huetstraat, ( stoplicht, van beide kanten inrijdbaar) Hier is ook de bushalte Hasebroekstraat van lijn 5
 2. Van Koetsveldstraat (alleen vanuit Centrum inrijdbaar)
 3. Majellapark ( stoplicht, van beide kanten inrijdbaar)

Parkeer de auto op het Cremerplein en wandel 150 meter de Cremerstraat in tot tegenover nr. 220

En weer terug naar de Vleutenseweg...

De terugweg is voor automobilisten die niet op het Cremerplein parkeren vaak ook lastig.

Standaardregel is: eerst naar het Cremerplein, en vandaar via de Hasebroekstraat naar de Vleutense weg. Vandaar dus dat het handig is je auto op het Cremerplein te stallen. Die route is hier in geel getekend.

Je moet het huizenblok tegenover EMMA dus ronden totdat je weer op het Cremerplein bent. Dat is geen plein met eenrichtingsverkeer. Je mag daar dus voor je gevoel "tegen de stroom in" de Hasebroekstraat inrijden.

Vanaf de Hasebroekstraat kun je beide richtingen inslaan op de Vleutenseweg.

Routeplanners

waarschuwing: bestaande routeplanners (zie bv. www.anwb.nl en www.routenet.nl ) geven bij EMMA niet de juiste route wanneer EMMA's postcode als eindbestemming gebruikt wordt. De routeplanner van de ANWB geeft alleen vanuit Zwolle en Amersfoort een correcte weg naar het Cremerplein vanuit het centrum van Utrecht.

Gebruik daarom niet het EMMA adres, maar het Cremerplein te Utrecht als eindbestemming (bv. postcode 3532BX ). Onderstaande kaart tekent alle mogelijke afslagen vanaf de Vleutense weg. A en C van beide richtingen, B alleen vanaf het Centrum.

Openbaar vervoer:

voor bus en treinreizigers levert http://www.9292ov.nl/ goede resultaten. Bus 5 wordt helaas niet of nauwelijks genoemd. Stadsbus 28 richting Vleuten en Bus 37 richting Maarsen Station. Stoppen na 3 minuten bij Halte Hasebroekstraat - zie A bij nevenstaand kaartje. Dan 5 minuten lopen naar EMMA.